dijous, 31 de març del 2011

Qüestionari Pel·lícula


1. On viu l’Alberto, el protagonista de la pel·lícula? On l’envinen?
L’Alberto viu al Nord  d’Itàlia i l’envien al Sud d’Itàlia, a prop de Nàpols


2. Per quina raó? Què et sembla el que va fer?
El van traslladar al Sud d’Itàlia, a Castellabate perquè és va fer passar per minusvàlid, ja que ell volia que el traslladessin a Milan, com el van descobrir el van enviar al Sud d’Itàlia com a càstig 2 anys.Va ser molt egoista fent-se passar per minusvàlid per només tenir un lloc de treball a Milàn. D’aquesta manera li treia lloc a altres minusvàlids reals.
3. Quines idees preconcebudes té del sud d'Itàlia i, com ell, tota la gent del lloc on viu?
Tenen una mala visió del habitants del sur d’Itàlia, pensen que son lladres, gent de classe més baixa i per això els hi falten al respecte, es pensen que son males persones, sense higiene i de mentalitat baixa.
4. Què fa al respecte quan arriba a Castellabate?
Arriba molt espantat, no es refia de ningú, quan arriba la primera nit dorm a casa d’un treballador seu i com no es refia d’ell es tanca a l’habitació i amaga la cartera per por a que no li robin, però el que no sap es que l’estan acollint amb bones intencions i l’únic que volen es que passi una bona estància.
5. Es corresponen aquestes expectatives amb la realitat quan hi arriba?
No era tan dolent com ell pensava, l’habitatge no era dolent, era diferent d’on ell vivia, parlaven amb un accent diferent, com de poble però un cop t’hi acostumes ho entens perfectament. L’actitud de les persones és molt diferent a com ell pensava la gent es simpàtica i amable fins i tot amb la gent desconeguda, son persones que estan acostumades a menjar a totes hores, la gastronomia es bastant diferent i sorprenent només per esmorzar mengen qualsevol cosa que ell menjaria per dinar o sopar, a més sempre estan disposats a prendre un cafè.
Castellabate era una zona molt maca per visitar, tenia una platja al costat del poble, era rústic i petit i ningú molestava a ningú. Vivien molt diferent a la gent de la ciutat, al poble feien altres horaris i treballaven menys ja que eren a un poble on no hi havia tanta gent com a la ciutat.  
6.Quina idea tenen els companys de Castellabate (Matias, Maria) respecte al nord?
La vida allà era molt avorrida, només sabien anar del treballar, a  casa i de casa al treball una altra vegada. També pensaven que no tenien temps per divertir-se o dedicar-se temps a ells mateixos.            
7.Què guanya i què perd l’Alberto amb el canvi de vida?
Coneix a més gent i una forma de vida diferent. Allà l’Alberto és més feliç, ja que viu una vida més lliure, sense seguir tant unes pautes. Perd si de cas serietat. També aprén que els prejudicis de la gent del Sud no son reals.          
8.Què perden i què guanyen els habitants del poble de la Campània amb el foraster?
Aprenen també que no tota la gent del Nord es avorrida i seria. Es prenen la feina una mica més seriosament.            
9. Què vol dir aquesta frase que es repeteix a la pel·lìcula:
El que viene del sur llora dos veces: una cuando llega y otra cuando se va.
Vol dir que ningú vol anar allà, per els prejudicis que tenen d’aquell lloc i quan arriben estan espantats però quan es donen conte de que la gent no es com deien, agafen confiança i fan bona companyia quan han de marxar els hi fa pena deixar tot allò que els hi ha agradat tant.            
10. Quins valors o quines coses creus que has après d’aquesta historia?
No hem de crear mala fama d’un lloc que no sabem com és. També hem de tenir respecte per tothom.            
11.Penses que l’argument de la pel·lícula és real i es podria traspassar a una altra persona i a qualsevol lloc? Per què?
Creiem que podria ser real, perquè la gent parla malament de llocs on no ha anat, i creen mala fama a llocs que poden ser molt bonics i amb millor companyia que a qualsevol. Per exemple crec que aquí a Espanya passa el mateix amb el Nord i el Sud