dimarts, 14 de juny del 2011

Entrevista 2

1 Perquè vas visitar Bèlgica?
Per turisme, m’agradava molt viatjar i sobretot m’agrada visitar ciutats petites i això.

2 Amb qui vas anar?
Hi vaig anar amb el meu marit.

3 Quants dies?
Re, molts pocs dies, crec que era un Nadal i hi vam anar 4 dies, 3 o 4 dies.

4 Quin temps va fer?
D’això si que me’n recordo perquè feia molt de fred. Vam anar-hi en avió des de Girona i aquí hi feia fred però s’aguantava i quan vam arribar allà ens vam dir que estaven a 16 sota zero. I bueno no va parar de nevar, tota la ciutat nevada congelada però estan molt preparats per aquest temps i per tant hi havia vida normal no com aquí.

5 A quina ciutat et vas allotjar?
A Brusel·les.

6 Quins monuments vas visitar?
A veure vaig visitar a veure pensem el Manekee Pis. Saps que és el Manekeen Pis ara que estàs treballant Brusel·les? és lo que mes es va a visitar. No Es un nen petitó que esta... i et diuen vigila que es molt petit i realment es súper petit. I em va agradar molt una plaça, la Grand Place la plaça central de Brussel·les que era molt maca. Vam anar a l’Atomium que és una figura d’un àtom molt gran que fins i tot vas per dins per passadissos molt xulos i també vam visitar el museu d’història.

7 Vas notar alguna diferencia en el comportament de la gent?
No, potser una mica més freds que aquí, més calmadets, aquí criden més, allà respecten més el silenci.

8 Vas notar alguna diferencia en els preus?
No, també es veritat que estàvem a la capital i no comparo com aquí comparo com a Barcelona.

9 Coneixes algun menjar típic de Bèlgica?
Jo per la meva part només me’n recordo de la xocolata perquè és boníssima. Però si que el meu marit va tastar plats típics d’allà que eren de carn i coses així.

10 Coneixes algun costum típic del país?
No recordo a més jo vaig anar-hi per Nadal i tot estava decorat com aquí, allà el Nadal es molt semblant aquí.

11 Et va ser fàcil comunicar-te?
No gaire, allà només parlaven Francés, jo pensava que com hi havia el tema de l’unió Europea et podries comunicar millor en Anglès i a molts restaurants la carta només estava en Francés i els cambrers no parlaven cap altre idioma. Jo vans d’anar-hi pensava que et podries comunicar millor en Anglès.

12 Et va sorprendre alguna cosa?
No, potser els horaris que són horaris europeus que van més aviat que nosaltres i potser trobàvem botigues tancades a les 5:30 de la tarda que es quan aquí obrim i a època de Nadal un dissabte anàvem a comprar a les 6:30 i trobàvem tot tancat, quins horaris més estranys.

13 que va ser el que més et va agradar?
Potser la plaça aquella central que us he dit em sembla que es deia Grand Place era molt maca perquè tenia així com.... mmmm... (5 segons pensa) unes arcades molt maques i així molt antiga, era peatonal i molt maco.

14 Hi tornaries?
Oh i tant que hi tornaria i aniria a Bruixes una ciutat que diuen que és molt maca.

Ja?
Si moltes gràcies.
A vosaltres