dilluns, 9 de maig del 2011

Ciència i Tecnologia

Ciència i tecnologia


Ronald Cayuba

A principis del segle XVI Modern florent de l'Europa occidental inclosos cartògraf Gerardus Mercator, anatomista Andreas Vesalius, herborista Rembert Dodoens i matemàtic Simon Stevin entre els científics més influents.

Ràpidament i la densa belga sistema ferroviari causat grans empreses com La Brugeoise i Nivelles en l'actualitat la divisió BN de "Bombardier Transportation" per desenvolupar tecnologies específiques i de la importància econòmica molt profunda la mineria del carbó en el curs de la Primera Revolució Industrial ha requerit gaudeix de gran prestigi especialitzada estudis d'enginyers de mines.

El final del segle XIX va veure belga avenços importants en la ciència pura i aplicada. Ernest Solvay el químic i l'enginyer Zénobe Gramme. Escola Industrial de Lieja va donar els seus noms a aquest procediment Solvay i el Gramme dinamo, respectivament, en la dècada de 1860. Bakelite va ser desenvolupat en 1907-1909 per Leo Baekeland. Georges Lemaître. Universitat Catòlica de Lovaina, s'acredita amb la que proposa la teoria del Big Bang l'origen de l'univers en 1927.

Tres Premis Nobel en Fisiologia o Medicina van ser adjudicats als Belgues: Jules Bordet (Universitat Lliure de Brussel) el 1919,  Corneille Heymans (Universitat de Gant) el 1938 i
Albert Claude (Universitat Lliure de Brussel), juntament amb Christian de Duve (Universitat Catòlica de Lovaina) el 1974. Ilya Prigogine (Universitat Lliure de Brussel) va ser guardonat amb el Premi Nobel de Química el 1977.

Actualment tots els estudiants belgues es troben en universitats estrangeres per aprofitar la ciència, però els belgues tenen la ciència a l’educació i el sector públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada